WA: The Essence of Japanese Design par Rossella Menegazzo, Stefania Piotti, Kenya Hara

May 20, 2019

WA: The Essence of Japanese Design par Rossella Menegazzo, Stefania Piotti, Kenya Hara est disponible au téléchargement en format PDF et EPUB. Ici, vous pouvez accéder à des millions de livres. Tous les livres disponibles pour lire en ligne et télécharger sans avoir à payer plus.

WA: The Essence of Japanese Design par Rossella Menegazzo, Stefania Piotti, Kenya Hara

Titre de livre: WA: The Essence of Japanese Design

Auteur: Rossella Menegazzo, Stefania Piotti, Kenya Hara

ISBN: 0714866962

Télécharger PDF Lire En Ligne

An exploration of the beauty and essence of Japanese design through 300 objects: from everyday items, to iconic fashion and furniture.

Review

"...Explores the beauty, essence, and enduring impact of Japanese design... Printed on craft paper and bound in the traditional Japanese style with a stitched spine and folded pages, the book itself is an art masterpiece."―Chopsticks Magazine

"For those unfamiliar with the Japanese term 'wa', it can be loosely translated to mean 'harmony.' The concept can be seen in many ways in Japanese culture; in this book it's defined through 250 objects - from a 16th century bamboo case to a 1950s Isamu Noguchi table to a modern-day silk robe by Kenzo. What you can be sure of: everything chosen for the book is beautifully designed - right down to the utilitarian Kikkoman soy sauce bottle."―The New York Post

"I used to be a graphic designer, so I think books as objects, like Phaidon's WA: The Essence of Japanese Design, make exceptional gifts. Intricately bound, it showcases a collection of Japanese products, from food to ceramics."―DuJour (Denmark)

"Menegazzo and Piotti distill centuries of the wabi-wabi way of life in this elegantly curated photograph album of everyday items... While minimalism might not be everyone's cup of green tea, those with the desire to pare down will surely find inspiration."―Publishers Weekly

"Exquisite... As an object itself, as well as a fantastic book that will further the knowledge and understanding of the sublime beauty of Japanese design."―Wendy Goodman, "New York" magazine

"...A beautiful compendium... What a shogun started in the 15th century still has currency today."―The New York Times

An intellectually honest and provocative introduction to the culture of Japanese design practices."―Identity magazine


Rossella Menegazzo is Associate Professor of History of East Asian Art at the Università degli Studi of Milan. She completed her PhD Course in Oriental Studies at Ca’ Foscari University of Venice in 2009, with a dissertation on Japanese art history and photography. She has curated several events and exhibitions and is the author of numerous texts on Japanese photography, graphic design and ukiyoe. She is a regular contributor to a number of national newspapers, writing articles on Japanese culture and art.

Stefania Piotti received her BA in East Asian studies from Ca' Foscari University of Venice specializing in Japanese textiles and the development of kimono design and patterns in particular. She has worked as translator and scientific coordinator in various exhibitions on Japanese art and as editor of Italian and English publications such as Imai. A Retrospective (Electa, 1998), Hokusai (Phaidon, 2004) and Japan Style (Phaidon, 2007).

Bestseller Livres Delicieux yaourts maison Yaourts inratables: 100 recettes faciles et gourmandes pour se lancer dans les yaourts maison ! (SANTE POCHE) Faire ses fromages maison Ma sorbetière, un bonheur ! (Électrochic) ATLAS DES FROMAGES DE FRANCE L'art de faire son fromage Encyclopédie des fromages - guide illustré de plus de 350 fromages de toutes les régions de France Mes petits yaourts maison: 100 recettes faciles et gourmandes (avec ou sans yaourtière) (INRATABLES) L'atlas pratique des fromages Robot pâtissier cook book 100 pâtisseries du monde Yaourts (Nouvelles variations gourmandes) Kiri et Mini Babybel - les meilleures recettes Le Fromage pour les Nuls, mégapoche Camembert Le Petit Fromages, 40 recettes pas à pas Meilleurs Ouvriers de France - Fromages - Le goût des terroirs Petit livre de - Biscuits & co en 140 recettes (Le petit livre) Petit livre de - Desserts légers (LE PETIT LIVRE) Petit traité de l'art de couper le fromage et de l'assortir au pain et au vin Gâteaux époustouflants (100 % cuisine) Craquez pour les gâteaux renversés ! (Craquez...) Guide de l'amateur de fromage Yaourts, crèmes Reblochon, 30 recettes au fromage Ma fromagerie à la maison: Recettes de cuisine : fromages frais et affinés maison Le petit traité Rustica des fromages maison (Les petits traités) Desserts de grand-mère - Régalez-vous ! Les boites à fromage au four Muffins et mini-cakes inratables: Recettes hyper-faciles pour des plaisirs gourmands Craquez pour les barres céréales ! (Craquez...) Barres aux céréales et barres chocolatées - Mini gourmands Yaourts & fromages frais Le Fromage Pâtisseries orientales (Vidéocook) FROMAGES Yaourts cook book, 80 délices à la yaourtière Best of Philippe Conticini Fromages frais maison au lait bio L'atelier de Roxane, les meilleures recettes Fromages AOC de France Top 10 Choux (Hors collection) Tout raclette - Réinventez la raclette ! Crèmes dessert maison - Variations gourmandes Mini Babybel Craquez pour les petits biscuits ! (Craquez...) La petite crémerie Home made : Fromages maison - Toutes les techniques et les recettes pour réaliser chez soi camembert, carrés frais, cream cheese, mozzarella, emmental... Au coin du feu, raclettes et fondues entre amis - 60 recettes cocooning Le petit traité Rustica des fromages maison Kiri, les 30 recettes culte Le guide des fromages français